Ik behaal goede prestaties door Chrono Coaching

Betere sportprestaties door een slimme mix van inspanning en rust op het juiste moment

FluxPlus heeft verschillende programma’s ontwikkeld om op elk moment van de dag, individuele en collectieve prestaties van topsporters te verbeteren. Een van deze programma’s is een methodes i om jetlag te voorkomen. FluxPlus adviseert (olympische) zwemmers, wielrenners, roeiers, turners, judoka’s en veel andere topsporters uit binnen- en buitenland. Veel Nederlandse en Belgische olympiërs hebben gebruik gemaakt van de producten en diensten van FluxPlus om vorm en conditie te verbeteren waar dan ook ter wereld, op elk moment van de dag.

FluxPlus adviseert

Uit de ervaringen van honderden topsporters, waaronder meerdere gouden- en zilveren medaille winnaars, weten we dat chrono coaching zeer effectief is en dat het sporters direct na aankomst op een locatie op grote afstand in staat stelt om zonder vormverlies met het trainingsprogramma te starten. Voor de ontwikkeling van een volledig programma stemmen wij de methode af op het reis- en trainingsschema, het slaap/waak ritme en het chronotype van de individuele sporter. FluxPlus levert maatwerk programma’s met als eindresultaat een sporter/team dat zonder jetlag of vormverlies op de plaats van bestemming aankomt. FluxPlus is gespecialiseerd in het verbeteren van sportprestaties, zowel individueel als in teamverband en op ieder moment van de dag. Dit doen wij door gebruik te maken van de volgende chrono coaching technieken:

Peak-performance optimalisatie

Het ontwikkelen van een individueel programma waarbij wordt nagegaan op welke moment van de dag de sporter het best in staat is tot een optimale prestatie. Na bepaling van het chronotype volgt een advies op welke wijze de atleet zijn slaap/waak ritme zodanig kan beïnvloeden dat het peak-performance moment samenvalt met het moment dat van hem/haar een topprestaties wordt verwacht.

Slaapmonitoring en coaching

Hierbij wordt met behulp van moderne technieken de slaaparchitectuur en het slaap/waak ritme van de atleet in kaart gebracht. Met deze informatie worden adviezen op maat gemaakt en de sporter geholpen om een beter arbeid/rust schema te ontwikkelen om uiteindelijk sneller en beter te kunnen herstellen.

Lichttherapie voor meer energie en betere prestaties

Intensief oculair licht met een korte golflengte (blauw) heeft veel invloed op het metabolisme van de mens. Door gebruik te maken van het nauwkeurig doseren, timen en toedienen van licht, kan de stofwisseling van de atleet positief worden beïnvloed. Hierdoor kan hij/zij op daarvoor geschikte momenten beschikken over meer energie. Naast licht wordt ook duisternis in de vorm van het blokkeren van korte golflengten gebruikt om tot een perfecte afstemming te komen. In alle gevallen wordt gebruik gemaakt van de Propeaq lichtbril met verwisselbare glazen.

Anti-jetlag-programma

Deskundigen van FluxPlus hebben de afgelopen jaren veel topsporters in binnen- en buitenland intensief begeleid en geholpen met het verbeteren van prestaties. Hierbij zijn tijdens de Olympische Zomer én Winterspelen en diverse Europese en Wereldkampioenschappen zeer goede resultaten behaald en hebben we een bijdrage geleverd aan het behalen van gouden, zilveren en bronzen medailles in uiteenlopende sporten. Het anti-jetlag programma wordt op maat gemaakt waarbij verschillende fysieke en mentale functies van de atleet worden beïnvloed om tot het beste resultaat te komen. Referenties van verschillende topcoaches staan op verzoek ter beschikking.

Sport services

FluxPlus levert maatwerk programma’s met als eindresultaat een sporter/team dat zonder jetlag of vormverlies op de plaats van bestemming aankomt en een piek prestatie levert op elk willekeurig moment van de dag.

FluxPlus is gespecialiseerd in het verbeteren van sportprestaties, zowel individueel als in teamverband. Dit doen wij door gebruik te maken van chrono coaching met de onderstaande modules.

Sport en Fitness

In relatief korte tijd is lichttherapie een reguliere behandelmethode geworden binnen de gezondheidszorg. In het bijzonder de problemen die optreden in de donkere periode van het jaar kunnen veilig en effectief worden behandeld met licht. De problemen zijn vaak mild en de centra die de behandeling aanbieden zijn vaak hoogdrempelig. Daarom is het goed dat mensen kunnen beschikken over lichttherapie op een plaats waar men op een prettige en ontspannen manier aan de problemen kan werken namelijk in een sport- of fitnesscentrum. Naast de winterblues helpt lichttherapie ook bij slaapproblemen, bij vermoeidheid en bij stress (burn-out). Het geeft mensen meer energie. De combinatie met sport/beweging maakt de methode extra krachtig.

De implementatie van lichttherapie binnen een sport- of fitnesscentrum is relatief eenvoudig.

Introductieprogramma

Introductie-programma

FluxPlus biedt naast apparatuur ook een succesvol introductieprogramma aan. Hiermee wordt aspirant-therapeuten en/of sportinstructeurs kennis bijgebracht die noodzakelijk is om lichttherapie op een veilige en doeltreffende wijze in te zetten in de dagelijkse praktijk. Deze scholing duurt circa 1 dag op een locatie naar keuze en kan eventueel worden herhaald om zodoende van de actuele stand van zaken op de hoogte te blijven. Apparatuur kan eenvoudig op een statief of aan de muur voor een fitnessapparaat of hometrainer worden gepositioneerd. Ook montage in/aan het plafond behoort tot de mogelijkheden.

Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op voor informatie en advies.