Sport services

FluxPlus levert maatwerk programma's met als eindresultaat een sporter/team dat zonder jetlag of vormverlies op de plaats van bestemming aankomt.

FluxPlus is gespecialiseerd in het verbeteren van sportprestaties, zowel individueel als in teamverband en op ieder moment van de dag. Dit doen wij door gebruik te maken van Chrono Performance Management CPM en de volgende technieken:

  • Peak-performance optimalisatie. Het ontwikkelen van een individueel programma waarbij wordt nagegaan op welke moment van de dag de sporter het best in staat is tot een optimale prestatie. Na bepaling van het chronotype volgt een advies op welke wijze de atleet zijn slaap/waak ritme zodanig kan beïnvloeden dat het peak-performance moment samenvalt met het moment dat van hem/haar een topprestaties wordt verwacht.
  • Slaapmonitoring en coaching. Hierbij wordt met behulp van moderne technieken de slaaparchitectuur en het slaap/waak ritme van de atleet in kaart gebracht. Met deze informatie worden adviezen op maat gemaakt en de sporter geholpen om een beter arbeid/rust schema te ontwikkelen.
  • Lichttherapie voor meer energie en betere prestaties. Intensief oculair licht heeft invloed op het metabolisme van de mens. Door gebruik te maken van het nauwkeurig doseren, timen en toedienen van licht, kan de stofwisseling van de atleet positief worden beïnvloed. Hierdoor kan hij/zij op daarvoor geschikte momenten beschikken over meer energie.

Anti-jetlag-programma: Individuele en teambegeleiding zie tevens rubriek Travel.