Chrono Performance Management CPM

Betere sportprestaties door chronotherapie en lichttherapie

FluxPlus heeft verschillende programma’s ontwikkeld om individuele en collectieve prestaties van topsporters te verbeteren en een jetlag te voorkomen met behulp van lichttherapie en chronotherapie. FluxPlus adviseert o.a. Olympische zwemmers, wielrenners, roeiers, turners, de TVM schaatsploeg, de KNVB en het NOC*NSF. Veel Nederlandse en Belgische Olympische topsporters hebben gebruik gemaakt van de producten en diensten van FluxPlus om een jetlag volledig terug te dringen en om vorm en conditie te verbeteren waar dan ook ter wereld. Uit de ervaringen van topsporters zoals bijvoorbeeld Ranomi Kromowidjojo, Maarten van der Weijden, Pieter van den Hoogenband, Marleen Veldhuis, Sven Kramer, Ireen Wüst en Epke Zonderland weten we dat de methode zeer effectief is en sporters direct na aankomst in staat stelt om zonder vormverlies met het trainingsprogramma op locatie te starten. Voor de ontwikkeling van een volledig programma stemmen wij de methode af op het reisschema, het slaap/waak ritme en het chronotype van de individuele sporters. FluxPlus levert maatwerk programma's met als eindresultaat een sporter/team dat zonder jetlag of vormverlies op de plaats van bestemming aankomt. FluxPlus is gespecialiseerd in het verbeteren van sportprestaties, zowel individueel als in teamverband en op ieder moment van de dag. Dit doen wij door gebruik te maken van de volgende technieken:

  • Peak-performance optimalisatie. Het ontwikkelen van een individueel programma waarbij wordt nagegaan op welke moment van de dag de sporter het best in staat is tot een optimale prestatie. Na bepaling van het chronotype volgt een advies op welke wijze de atleet zijn slaap/waak ritme zodanig kan beïnvloeden dat het peak-performance moment samenvalt met het moment dat van hem/haar een topprestaties wordt verwacht.
  • Slaapmonitoring en coaching. Hierbij wordt met behulp van moderne technieken de slaaparchitectuur en het slaap/waak ritme van de atleet in kaart gebracht. Met deze informatie worden adviezen op maat gemaakt en de sporter geholpen om een beter arbeid/rust schema te ontwikkelen.
  • Lichttherapie voor meer energie en betere prestaties. Intensief oculair licht heeft invloed op het metabolisme van de mens. Door gebruik te maken van het nauwkeurig doseren, timen en toedienen van licht, kan de stofwisseling van de atleet positief worden beïnvloed. Hierdoor kan hij/zij op daarvoor geschikte momenten beschikken over meer energie.
  • Anti-jetlag-programma. Individuele en teambegeleiding zie tevens rubriek Travel Deskundigen van FluxPlus hebben de afgelopen jaren veel topsporters in binnen- en buitenland intensief begeleid en geholpen met het verbeteren van prestaties. Hierbij zijn tijdens de Olympische Zomer én Winterspelen en diverse Europese en Wereldkampioenschappen zeer goede resultaten behaald en hebben we een bijdrage geleverd aan het behalen van Gouden, Zilveren en Bronzen medailles in verschillende disciplines. Referenties van verschillende topcoaches staan op verzoek ter beschikking.
FluxPlus adviseert:
Image Image Image Image Image Image Image