Over ons

FluxPlus is een internationaal opererend bedrijf dat is gespecialiseerd in chrono coaching. Wij ontwikkelen producten en diensten om het welzijn te verbeteren en om o.a. winterblues, winterdepressie en slaap / waakstoornissen te behandelen.

FluxPlus realiseert turn-key oplossingen en consultancy voor optimale prestaties door een betere concentratie, alertheid, slaap en stemming.

FluxPlus is gespecialiseerd in chrono coaching voor de gezondheidszorg, ouderenzorg, ARBO, industrie en de topsport. Veel Olympische topatleten en andere topsporters gebruiken onze producten en diensten om jetlag tegen te gaan en om vorm en conditie te optimaliseren om daarmee prestaties te verbeteren op elk willekeurig moment van de dag. Chrono coaching van FluxPlus is ontwikkeld vanuit een wetenschappelijke basis (chronobiologie), geeft meer energie op het juiste moment van de dag en zorgt voor een stabiel slaap/waakritme.

Specialismen:

  • Chrono Coaching:
    • Ontwikkeling van succesvolle anti-jetlag programma’s voor de topsport
    • Peak performance optimalisatie met behulp van chronotherapie en dynamisch licht
  • Lichtontwerp en projectmanagement voor de gezondheidszorg en ouderenzorg
  • Realisatie van dynamische verlichting voor industrie, dienstensector, scholen en bedrijfsleven
  • Adviseur van diverse Olympische atleten en toptrainers zoals o.a. Epke Zonderland, Sanne Wevers, Ramon Zenhausern (CH), Jacco Verhaeren, Omar McLeod (JAM), Christian Taylor (USA), Adam Gemili (UK), Pieter van den Hoogenband en Maarten van der Weijden en de Olympische teams van Nederland, België, Zwitserland, Ierland en Noorwegen.

FluxPlus wordt gevormd door:

Toine
Schoutens

Toine is sinds 20 jaar werkzaam in de ontwikkeling, vormgeving en implementatie van dynamische verlichting en lichttherapie. Deze kennis en activiteiten worden ingezet binnen de luchtvaart, ARBO, psychologie, neurologie, geriatrie en dermatologie in binnen- en buitenland. Toine is een actieve deelnemer in de Stichting Onderzoek Licht & Gezondheid SOLG en het Intelligent Lighting Institute ILI beide gevestigd op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven.

Tevens is hij topsport adviseur van NOC*NSF (o.a. zwemmen, turnen, wielrennen, roeien), de KNVB (voetbal) en de TVM Schaatsploeg.Toine is daarnaast gast-onderzoeker op het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid (AMC - Universiteit van Amsterdam) en de University of Western Michigan (USA) en heeft hij meer dan 100 wetenschappelijke, populair-wetenschappelijke en vaktechnische publicaties gerealiseerd.

Esther Groenhuijzen

Als lichtontwerper en lichtadviseur houdt Esther zich bezig met het ontwerpen van creatieve lichtoplossingen in ruimtes waar te weinig of geen daglicht komt. Licht is één van de belangrijkste pijlers voor een prettige woon- of werkomgeving alsook voor het reduceren van vermoeidheid, het stimuleren van alertheid & concentratie en het verbeteren van het slaap/waakritme. 

Esther heeft haar eigen lichtontwerp & adviesburo. Daarnaast is ze ruim 20 jaar verbonden aan de Nederlandse Bijniervereniging en BijnierNET. Bijnieren maken o.a. het stresshormoon cortisol aan. Dit hormoon wordt tevens onder invloed van licht gestimuleerd en heeft grote invloed op het slaap/waakritme.

Haar inbreng bestaat uit het geven van advies, opstellen Programma van Eisen, lichtontwerp, projectbegeleiding en kennisoverdracht.

Wouter
Quispel

Wouter is als voormalig topsporter veel bezig geweest met onder andere het belang van voeding en training in de praktijk. Hij is daardoor op jonge leeftijd al geïnteresseerd geraakt in wetenschap en technologie dat mensen beter laat presteren. Die eigenschappen in combinatie met zijn opleiding Sportmanagement maakt hem zeer geschikt om als Chrono Coach ondersteuning te bieden en te adviseren over alle aspecten rondom o.a. het circadiane ritme. Daarnaast treedt hij op als projectmanager bij diverse onderzoeksprojecten.

Rick
Muller

Rick is Sales & Marketing manager. Hij heeft en heeft  ruime ervaring opgedaan in de wereld van FMCG, cosmetica, zorg en consumenten electronica, waar de klantbeleving centraal staat.

Tijdens zijn loopbaan heeft hij ervaren hoe hij zijn  co-operationele vaardigheden, enthousiasme, humor en gedurfde nieuwsgierigheid met succes kan gebruiken om kennis van de markt, projecten en klanten te krijgen. Een klant- en resultaatgerichte mentaliteit met belangstelling en empathie voor de behoeften voor de persoon en de organisatie heeft zich succesvol bewezen voor zowel bestaande als nieuwe klanten.