Over ons

FluxPlus is een internationaal opererend bedrijf dat is gespecialiseerd in gezonde v

erlichting. Wij ontwikkelen producten en diensten om het welzijn te verbeteren en om winterblues, winterdepressie en slaap / waakstoornissen te behandelen. FluxPlus realiseert turn-key verlichtingsoplossingen en consultancy voor optimale prestaties door een betere concentratie, alertheid, slaap en stemming.

FluxPlus is gespecialiseerd in dynamische verlichting voor de gezondheidszorg, ouderenzorg en de topsport. (o.a. Nederlands Olympisch zwemteam, TVM schaatsploeg, NOC*NSF). Veel Olympische topatleten gebruiken onze lichttherapie producten en diensten om jetlag tegen te gaan en om vorm en conditie te verbeteren. Lichtoplossingen van FluxPlus geven meer energie en zorgen voor een gezond slaap/waakritme.

Specialismen:

  • Lichtontwerp en projectmanagement voor de gezondheidszorg en ouderenzorg
  • Realisatie van dynamische verlichting voor industrie, dienstensector, scholen en bedrijfsleven
  • Ontwikkeling van succesvolle anti-jetlag programma’s voor de topsport / CPM
  • Peak performance optimalisatie met behulp van chronotherapie en dynamisch licht / CPM
  • Adviseur voor Olympische gouden medaille winnaars zoals o.a. Ranomi Kromowidjojo, Maarten van der Weijden, Pieter van den Hoogenband en Marleen Veldhuis. Tevens adviseur van het TVM Ice-Skatingteam met Sven Kramer en Ireen Wüst
  • Levering van Medisun phototherapie apparatuur voor de dermatologie
  • Subsidieadvies voor diverse projecten

FluxPlus wordt gevormd door:

Toine Schoutens

Toine is sinds 20 jaar werkzaam in de ontwikkeling, vormgeving en implementatie van dynamische verlichting en lichttherapie. Deze kennis en activiteiten worden ingezet binnen de luchtvaart, ARBO, psychologie, neurologie, geriatrie en dermatologie in binnen- en buitenland. Toine is een actieve deelnemer in de Stichting Onderzoek Licht & Gezondheid SOLG en het Intelligent Lighting Institute ILI beide gevestigd op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven.

Tevens is hij topsport adviseur van NOC*NSF (o.a. zwemmen, turnen, wielrennen, roeien), de KNVB (voetbal) en de TVM Schaatsploeg.Toine is daarnaast gast-onderzoeker op het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid (AMC - Universiteit van Amsterdam) en de University of Western Michigan (USA) en heeft hij meer dan 100 wetenschappelijke, populair-wetenschappelijke en vaktechnische publicaties gerealiseerd.

Esther Groenhuijzen

Licht is beleving! Als lichtontwerper houdt Esther dat aspect voor ogen met het ontwerpen van creatieve lichtoplossingen in ruimtes waar te weinig of geen daglicht komt. Licht is één van de belangrijkste pijlers voor een prettige leef-, werk of leeromgeving. Met gezonde verlichting wordt die beleving binnen gehaald.

Esther heeft haar eigen lichtontwerp & adviesburo. Daarnaast is ze ruim 20 jaar verbonden aan de Nederlandse Bijniervereniging. Bijnieren maken o.a. het stresshormoon cortisol aan. Dit hormoon wordt tevens onder invloed van licht gestimuleerd en heeft grote invloed op het slaap/waakritme.

Haar inbreng bestaat uit het geven van advies, opstellen Programma van Eisen, lichtontwerp en projectbegeleiding.

Rick Muller

Rick is Sales & Marketing manager. Hij heeft en heeft  ruime ervaring opgedaan in de wereld van FMCG, cosmetica en fashion, waar de klantbeleving centraal staat.

Tijdens zijn loopbaan heeft hij ervaren hoe hij zijn  co-operationele vaardigheden, enthousiasme, humor en gedurfde nieuwsgierigheid met succes kan gebruiken om kennis van de markt, projecten en klanten te krijgen. Een klant- en resultaatgerichte mentaliteit met belangstelling en empathie voor de behoeften voor de persoon en de organisatie heeft zich succesvol bewezen voor zowel bestaande als nieuwe klanten.

dr. Ariadne Tenner

Wetenschappelijke ondersteuning, advies en onderzoek. Ariadne Tenner heeft na haar promotie in de natuurkunde in ruim 20 jaar bij Philips Lighting deskundigheid opgebouwd op het gebied van licht en verlichting en het effect dat licht heeft op mensen. Ze heeft veel ervaring met onderzoek, zowel fysisch onderzoek als belevingsonderzoek met proefpersonen, maar ook met het uitdragen van kennis en het begeleiden en coachen van collega’s, promovendi en studenten. Sinds 2011 heeft ze haar eigen licht advies- en ondersteuningsbureau.