Over ons

FluxPlus is een internationaal opererend bedrijf dat is gespecialiseerd in gezonde verlichting. Wij ontwikkelen producten en diensten om het welzijn te verbeteren en om winterblues, winterdepressie en slaap / waakstoornissen te behandelen. FluxPlus realiseert turn-key verlichtingsoplossingen en consultancy voor optimale prestaties door een betere concentratie, alertheid, slaap en stemming.

FluxPlus is gespecialiseerd in dynamische verlichting voor de gezondheidszorg, ouderenzorg en de topsport. (o.a. Nederlands Olympisch zwemteam, TVM schaatsploeg, NOC*NSF). Veel Olympische topatleten gebruiken onze lichttherapie producten en diensten om jetlag tegen te gaan en om vorm en conditie te verbeteren. Lichtoplossingen van FluxPlus geven meer energie en zorgen voor een gezond slaap/waakritme.

Specialismen:

  • Lichtontwerp en projectmanagement voor de gezondheidszorg en ouderenzorg
  • Realisatie van dynamische verlichting voor industrie, dienstensector, scholen en bedrijfsleven
  • Chrono Coaching:
    • Ontwikkeling van succesvolle anti-jetlag programma’s voor de topsport
    • Peak performance optimalisatie met behulp van chronotherapie en dynamisch licht
  • Adviseur van diverse Olympische atleten en toptrainers zoals o.a. Epke Zonderland, Sanne Wevers, Ramon Zenhausern (CH), Jacco Verhaeren, Omar McLeod (JAM), Christian Taylor (USA), Adam Gemili (UK), Pieter van den Hoogenband en Maarten van der Weijden en de Olympische teams van Nederland, België, Zwitserland, Ierland, Noorwegen en Australië.
  • Levering van Medisun phototherapie apparatuur voor de dermatologie
  • Subsidieadvies voor diverse projecten

FluxPlus wordt gevormd door:

Toine
Schoutens

Toine is sinds 20 jaar werkzaam in de ontwikkeling, vormgeving en implementatie van dynamische verlichting en lichttherapie. Deze kennis en activiteiten worden ingezet binnen de luchtvaart, ARBO, psychologie, neurologie, geriatrie en dermatologie in binnen- en buitenland. Toine is een actieve deelnemer in de Stichting Onderzoek Licht & Gezondheid SOLG en het Intelligent Lighting Institute ILI beide gevestigd op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven.

Tevens is hij topsport adviseur van NOC*NSF (o.a. zwemmen, turnen, wielrennen, roeien), de KNVB (voetbal) en de TVM Schaatsploeg.Toine is daarnaast gast-onderzoeker op het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid (AMC - Universiteit van Amsterdam) en de University of Western Michigan (USA) en heeft hij meer dan 100 wetenschappelijke, populair-wetenschappelijke en vaktechnische publicaties gerealiseerd.

Esther Groenhuijzen

Licht is beleving! Als lichtontwerper houdt Esther dat aspect voor ogen met het ontwerpen van creatieve lichtoplossingen in ruimtes waar te weinig of geen daglicht komt. Licht is één van de belangrijkste pijlers voor een prettige leef-, werk of leeromgeving. Met gezonde verlichting wordt die beleving binnen gehaald.

Esther heeft haar eigen lichtontwerp & adviesburo. Daarnaast is ze ruim 20 jaar verbonden aan de Nederlandse Bijniervereniging. Bijnieren maken o.a. het stresshormoon cortisol aan. Dit hormoon wordt tevens onder invloed van licht gestimuleerd en heeft grote invloed op het slaap/waakritme.

Haar inbreng bestaat uit het geven van advies, opstellen Programma van Eisen, lichtontwerp en projectbegeleiding.

Ed Fouchier

Ed heeft ruimschootse ervaring binnen de zorg ....

Rick
Muller

Rick is Sales & Marketing manager. Hij heeft en heeft  ruime ervaring opgedaan in de wereld van FMCG, cosmetica, zorg en consumenten electronica, waar de klantbeleving centraal staat.

Tijdens zijn loopbaan heeft hij ervaren hoe hij zijn  co-operationele vaardigheden, enthousiasme, humor en gedurfde nieuwsgierigheid met succes kan gebruiken om kennis van de markt, projecten en klanten te krijgen. Een klant- en resultaatgerichte mentaliteit met belangstelling en empathie voor de behoeften voor de persoon en de organisatie heeft zich succesvol bewezen voor zowel bestaande als nieuwe klanten.