Veel zorg voor fitte en gezonde danskoppels tijdens de Dansmarathon

Toine Schoutens

Op donderdag 14 oktober zal het grootste, zwaarste en langste dansspektakel ooit live op SBS6 worden uitgezonden: De Dansmarathon.

Deel dit bericht via

LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Facebook
Twitter

De Dansmarathon
Honderd danskoppels bewegen op de muziek van optredens van meer dan honderd bekende dj’s en artiesten. Hierbij zijn klinkende namen zoals Davina Michelle, Guus Meeuwis, OG3NE, Marco Borsato, Nielson, René Froger, Kris Kross Amsterdam, Jeroen van der Boom, Gerard Joling en vele anderen. Het danskoppel dat de minste rusttijd heeft opgenomen en daarmee het langst op de dansvloer heeft gestaan, wint een geldprijs van maar liefst 100.000 euro. De koppels dansen daarnaast ook voor het goede doel: Longfonds.

Longfonds
De Dansmarathon staat geheel in het teken van Longfonds. Er zijn ongeveer 600.000 Nederlanders met ernstig beschadigde longen. Voor hen werkt Longfonds samen met gerenommeerde wetenschappers koortsachtig aan een medische innovatie: een mini-long. De mini-long maakt het mogelijk om in de toekomst beschadigde longen beter te laten functioneren.

Uitputtingsslag
De Dansmarathon is een loodzware wedstrijd waarbij verslappen geen optie is. Zo zullen er strenge scheidsrechters zijn die de koppels op de dansvloer scherp in te gaten houden. Wie niet meer kan of wil, of wie niet energiek genoeg danst, mag naar huis.

Medisch team
Om ervoor te zorgen dat alle danskoppels fit en gezond aan de start verschijnen hebben deskundigen van FluxPlus een op maat gemaakt trainingsprogramma ontwikkeld. Daarnaast zijn we tijdens de casting nauwkeurig nagegaan wie er fit genoeg is om aan de Dansmarathon te beginnen en wie niet. Tijdens de Dansmarathon worden kosten nog moeite gespaard om alle deelnemers veilig en gezond te laten presteren. Zo dragen alle danskoppels een smartwatch om de pols en kunnen alle sportieve prestaties en gezondheidsstatistieken zoals het aantal danspassen, hartslag, stress, ademhaling en slaap nauwlettend in de gaten gehouden worden. Daarnaast monitoren we de deelnemers visueel vanaf een uitkijkpost bij de dansvloer en registeren warmtecamera’s en sensoren de luchtvochtigheid, CO2 en andere omgevingsfactoren die van belang zijn voor een veilige dansomgeving. Samen met Fontys Hogeschool uit Eindhoven voorzien we tevens in fysiotherapie en massage en zullen door hen de nodige blaren worden geprikt. Ook EHBO en gespecialiseerde verpleegkundigen maken deel uit van het omvangrijke, zeer gespecialiseerde team.

Noot voor de redactie /  niet publiceren: meer info bij Toine Schoutens, tel: 06 202 67 481.