Hoofdkantoor Coöperatie VGZ gezondste kantoor van Nederland

Esther Groenhuijzen

Het kantoor van Coöperatie VGZ in Arnhem mag zich het gezondste kantoor van Nederland noemen. VGZ heeft voor dit kantoor het Platinum WELL Certificaat v2 ontvangen.

Deel dit bericht via

LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Facebook
Twitter

Het kantoor van Coöperatie VGZ in Arnhem mag zich het gezondste kantoor van Nederland noemen. VGZ heeft voor dit kantoor het Platinum WELL Certificaat v2 ontvangen. Met dit certificaat laat zij zien te voldoen aan de hoogste eisen van de International WELL Building Institute (IWBI), een methode waarbij de impact van de werkomgeving op de gezondheid en het welzijn van de medewerkers wordt getoetst.

Optimale prestaties op 10 thema’s

Om het gezondste kantoor van Nederland te worden, heeft VGZ de WELL Standard omarmd. Deze standaard omvat ruim honderd onderwerpen, ingedeeld in 10 thema’s, die een beeld geven van de kwaliteit van de kantooromgeving en de bijbehorende faciliteiten en regelingen. Denk daarbij aan de techniek in het gebouw zoals de klimaatinstallatie en de verlichting, maar ook aan niet-technische onderwerpen zoals voeding, ondersteunen van een gezonde privé-werk-balans, sportmogelijkheden en focus op mentale gezondheid.


FluxPlus is gevraagd dit traject te begeleiden met betrekking tot de integratieve verlichting (goed licht voor de visus, het bioritme en welzijn). Uitdrukkelijke eis was de huidige downlights één op één te vervangen. FluxPlus heeft een lichtanalyse gemaakt en een advies uitgebracht hoe met deze oplossing aan de WELL Standaard kon worden voldaan. Gekeken is naar een inbouwarmatuur met daglichtsimulatie met tevens een grote gradenbundel om aan de gelijkmatigheid te kunnen voldoen en de gewenste horizontale en verticale verlichtingssterkte. Uiteindelijk is gekozen voor het inbouwarmatuur LittrowII van Amannu.

Voor ingebruikname van de integratieve verlichting heeft het personeel van VGZ een presentatie gekregen over licht, de biologische klok en het toepassen van armaturen met daglichtsimulatie.

Uniek in Nederland

VGZ heeft als eerste werkgever in Nederland het Platinum certificaat ontvangen voor een bestaand gebouw op deze schaal. Daarmee staat het in de top 3 van gezondste kantoren in Europa en zelfs in de top 10 van de wereld. Als zorgverzekeraar laat VGZ met deze certificering zien dat het in haar sector voorop loopt met duurzaam ondernemen.