FluxPlus helpt Giel Beelen bij zijn wereldrecordpoging!

Radio-dj Giel Beelen maakte afgelopen week bekend op een hele bijzondere manier het 10-jarige jubileum van zijn radioprogramma te gaan vieren. Vanaf volgende week maandag gaat hij proberen minimaal 190 uur non-stop radio te maken. Als dat lukt dan verbreekt hij het huidige wereldrecord. Omdat het niet niets is om zo lang achter elkaar radio te maken, wordt Giel Beelen intensief begeleid door een zorgteam. FluxPlus is trots te kunnen melden onderdeel uit te maken van dat zorgteam.

studio van GielOm het huidige wereldrecord non-stop radio verbreken zal Giel Beelen zich aan strikte regels moeten houden. Zo heeft het Guinness Book of World Records gesteld dat Giel Beelen een liedje maximaal één keer in de drie uur mag draaien, dat zijn studiogasten niet langer dan een minuut achter elkaar mogen spreken en hij zelf elk nummer moet aan- of afkondigen. Het zijn regels die het vestigen van een wereldrecord niet simpeler maken. Maar de grootste uitdaging voor Giel Beelen zal liggen in het feit dat hij per uur maar vijf minuten rust mag nemen. Gelukkig mag Beelen al die minuten opsparen tot één groot rustmoment. Maar dit komt nog steeds neer op twee uurtjes rust per dag en dat meer dan een week lang. Omdat dit lichamelijk gevolgen heeft voor hem – de vorige radio dj die de recordpoging ondernam sprak van spataderen, hallucinaties en een keelontsteking – zal FluxPlus Giel Beelen begeleiden. Met behulp van lichttherapie zullen we de 3FM radio-dj helpen om de strijd met het slaaphormoon melatonine aan te gaan.

Het is niet de eerste keer dat FluxPlus een radio-dj helpt bij een dergelijke recordpoging. Krap twee jaar geleden hielpen we de Vlaamse radio-dj Peter van de Veire. Hij besloot uit solidariteit met de duizenden studenten die moesten blokken voor hun examens een marathonuitzending van zijn programma te maken. Na 185 uur non-stop zijn show te hebben gepresenteerd verbrak hij het destijds bestaande wereldrecord. Sindsdien zijn er nog diverse radio-dj’s geweest die een nieuw record hebben gevestigd. Giel Beelen moet daarom ruim 190 uur in zijn studio doorbrengen om er met het wereldrecord vandoor te gaan.

Net zoals destijds voor Peter van de Veire hebben we voor 3FM-dj Giel Beelen een speciaal programma gemaakt. Met dit speciale programma moet het mogelijk zijn voor de radio-dj om langere periodes wakker te zijn. Daarnaast zou hij ondanks de korte slaapperiodes toch veel energie moeten hebben. Dit wordt onder andere bereikt met een speciaal dieet en het gebruik van lichttherapielampen in de studio. Door gebruik te maken van lichttherapie kan het slaaphormoon melatonine bij Giel Beelen onderdrukt worden. Daarnaast kan juist de aanmaak van het hormoon cortisol gestimuleerd worden. Dit hormoon maakt energie vrij uit de glucose die opgeslagen is in de lever en spieren.

De begeleiding van Giel Beelen door FluxPlus stopt echter niet bij het opstellen van het dieet en het installeren van de lichttherapielampen in de 3FM-studio. Ook tijdens het wereldrecord zullen we Giel Beelen begeleiden naar zijn slaapmomenten en powernaps. Het belooft dus niet alleen voor Giel maar ook voor ons een hele spannende week te worden!