Team FluxPlus

Meet the team

Esther Groenhuijzen

Lichtontwerper & lichtadviseur | Specialist integratieve verlichting

Als lichtontwerper en lichtadviseur houdt Esther zich bezig met het ontwerpen van creatieve lichtoplossingen in ruimtes waar te weinig of geen daglicht komt. Licht is één van de belangrijkste pijlers voor een prettige woon- of werkomgeving alsook voor het reduceren van vermoeidheid, het stimuleren van alertheid & concentratie en het verbeteren van het slaap/waakritme.

Esther heeft haar eigen lichtontwerp & adviesbureau. Daarnaast is ze ruim 20 jaar verbonden aan de Nederlandse Bijniervereniging en BijnierNET. Bijnieren maken o.a. het stresshormoon cortisol aan. Dit hormoon wordt tevens onder invloed van licht gestimuleerd en heeft grote invloed op het slaap/waakritme.

Haar inbreng bestaat uit het geven van advies, opstellen Programma van Eisen, lichtontwerp, projectbegeleiding en kennisoverdracht.

Karen Verhoeven

Lichtadviseur & Lichtontwerper | Specialist integratieve verlichting Zorg

Karen combineert haar jarenlange werkervaring als ergotherapeut en kennis mbt Sensorische Informatieverwerking (SI) bij verscheidende doelgroepen met haar ervaring als ruimtelijk vormgever.

“Kennis van de doelgroep, weten wat zij nodig hebben om kwalitatief prettig, comfortabel en een betekenisvol leven te leiden staat bij mij hoog in het vaandel. Telkens blijkt weer hoe belangrijk de invloed van licht en dus ook verlichting is als het gaat om reduceren van onrust, regulering van slaap/waakritme, activering zonder daarbij het wooncomfort uit het oog te verliezen. Licht is inmiddels mijn passie geworden.”

Karen haar inbreng bestaat uit het geven van kennisoverdracht, geven van advies, opstellen van Programma van Eisen, lichtontwerp en projectbegeleiding.

Rick Muller

Sales & Marketing

Rick heeft ruime ervaring opgedaan in de wereld van FMCG, cosmetica, zorg en consumenten electronica, waar de klantbeleving centraal staat.

Tijdens zijn loopbaan heeft hij ervaren hoe hij zijn co-operationele vaardigheden, enthousiasme, humor en gedurfde nieuwsgierigheid met succes kan gebruiken om kennis van de markt, projecten en klanten te krijgen. Een klant- en resultaatgerichte mentaliteit met belangstelling en empathie voor de behoeften voor de persoon en de organisatie heeft zich succesvol bewezen voor zowel bestaande als nieuwe klanten.

Toine Schoutens

CEO & Researcher of Applied Science Consultant Healthcare

Toine is sinds 25 jaar werkzaam in de ontwikkeling, vormgeving en implementatie van dynamische verlichting en lichttherapie. Deze kennis en activiteiten worden ingezet binnen de luchtvaart, ARBO, psychologie, neurologie, geriatrie en dermatologie in binnen- en buitenland. Toine is een actieve deelnemer in de Stichting Onderzoek Licht & Gezondheid SOLG en het Intelligent Lighting Institute ILI beide gevestigd op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven.

Tevens is hij topsport adviseur van NOC*NSF (o.a. zwemmen, turnen, wielrennen, roeien), de KNVB (voetbal) en de TVM Schaatsploeg. Toine is daarnaast gast-onderzoeker op het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid (AMC – Universiteit van Amsterdam) en de University of Western Michigan (USA) en heeft hij meer dan 100 wetenschappelijke, populair-wetenschappelijke en vaktechnische publicaties gerealiseerd.

Wouter Quispel

Marketing & Sales

Wouter is als voormalig topsporter veel bezig geweest met onder andere het belang van voeding en training in de praktijk. Hij is daardoor op jonge leeftijd al geïnteresseerd geraakt in wetenschap en technologie dat mensen beter laat presteren. Die eigenschappen in combinatie met zijn opleiding Sportmanagement maakt hem zeer geschikt om als Chrono Coach ondersteuning te bieden en te adviseren over alle aspecten rondom o.a. het circadiaanse ritme. Daarnaast treedt hij op als projectmanager bij diverse onderzoeksprojecten.